Er Aircondition verdt pengene?

Lea på soverom

I sommermånedene er det til tider veldig varmt og fuktig utendørs, og da er ingenting bedre enn å kunne flykte inn i et avkjølt hus for å roe ned både hode og kropp. Aircondition/klimaanlegg i husholdningen blir mer og mer normalt, og flere utbyggere velger nå å integrere klimaanlegg i nybygg for å opprettholde dagens standard. 

Avfukter og holder huset friskt

Aircondition Kaya 24 liter fuktighetskapasitet
Foto: Kaya Aircondition har en fuktighetskapasitet på 24 liter.

En aircondition sørger ikke bare for at huset er nedkjølt, men også at luften avfuktes. Fukt over lengre tid kan føre til skade på infrastruktur og interiør, noe man ofte opplever i kjellere eller på områder med høy luftfuktighet. En aircondition jobber aktivt for å kjøle ned luften, og avfukte denne slik at huset holdes nedkjølt og friskt.

Fukten som fjernes fra luften ender opp i en beholder som tømmes en sjelden gang eller to. Alt i alt er det veldig lite arbeid med en aircondition, noe som er grunnen til at mange velger å investere nettopp i et nytt klimaanlegg i stedet for å kaste vekk pengene på dårlige vifter eller ueffektive luftkjølere.

På lang sikt kan et klimaanlegg ansees som bra for lommeboken, da man slipper disse impulskjøpene av dårlige produkter. Det er også viktig å huske på at airconditions ikke er lydtette, og lager lyd opptil mellom 60 og 70 dB på det verste. For den allmenne personen er ikke dette mye, men det er likevel noe å ta i betraktning dersom du er lydsensitiv.

Airconditionen trenger selvsagt ikke å stå på hele tiden, og kan justeres etter behov. Jo høyere BTU og kjøleeffekt, jo mer støy lager airconditionen, men desto mer effektiv er produktet. Dette står oppgitt i produktbeskrivelsen. Les mer om hva du burde tenke på før kjøp av din aircondition her. 

Topp moderne AC’er er smartere enn du tror!

Aircondition Kaya 9000 Pro
Foto: Kaya Aircondition 9000 Pro i stuerom.

Kjøper du en av de nyere modellene innen airconditions, kan du forvente deg smarte touch-skjermer og fjernkontroller som gjør det enkelt å styre alt. Noen har også WiFi og applikasjoner integrert, slik at du kan styre airconditionen på vei hjem fra jobb eller etter strandturen. Likevel er denne teknologien relativt ny på AC-markedet, så det er meget begrenset med modeller med fungerende applikasjoner til telefonen. Vi i klimaanlegg.no jobber alltid for å ha et bredt produktsortiment med modeller innen den nyeste teknologien. Lurer du på hvilken modell som er nyest? Ta kontakt med vårt kundeserviceteam her!

Designes for å flyte med huset

Aircondition Nora 12000 Pro
Foto: Nora Aircondition 12000 Pro i stuerom.

Klimaanleggene som produseres i dag er veldig ulike klimaanleggene vi så for bare 5 år siden. Moten endrer seg, og det gjør også ønsket for interiør i huset. Nå får man tak i modeller som designes spesielt til ulike typer hussorter, hvorav de fleste modellene kommer i sørlandshvitt eller kremhvitt for å skli enkelt inn i omgivelsene. Modellene fås også i sorte farger, dersom man har et hus preget av mørkt interiør eller en hytte som trenger nedkjøling på varme sommerdager. 

Enkle å montere, enkle å flytte!

Aya i stue
Foto: Aya Aircondition plassert i stuerom.

Går du for en flyttbar aircondition kan du starte luftnedkjølingen kort tid etter du har fått klimaanlegget levert. Det tar nemlig kort tid å montere en aircondition, og følger du bruksanvisningen etter punkt og prikke vil du innen få minutter ha startet klimaanlegget og kan nyte dagen videre i ønsket temperatur. De fleste airconditions monteres ved et vindu, for å slippe å bore hull i veggen. Her festes en slange til vinduskarmen for at frisk og oksygenproppet luft kan hentes utenfra og kjøles ned til et deilig inneklima.  

Så, er en aircondition egentlig verdt pengene?

Luna Aircondition
Foto: Luna Aircondition plassert i stuerom.

Vi synes hvertfall det! Med kjøleffekt, noe støy og en enklere sommer tatt i betraktning så ser vi totalt verdien i å ha en aircondition som bedre enn å kaste vekk pengene årlig på mindre effektive produkter som kastes etter et år eller to. Skulle du være i tvil om hvilken aircondition som passer deg, kan du alltid ta kontakt med vårt kundeserviceteam her. God sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *